Skip to content

Antep Fıstığı ve Çilekli Milföy

Milföyün Çilekli ve Antep fıstıklı dondurmayla oluşturduğu lezzet hem göze hem de mideye hitap ediyor.
  • Zorluk Seviyesi

  • Hazırlık Zamanı

    mins
  • Servis Edilir

    elalem
  • 0.5 paket milföy hamuru
  • 2 çorba kaşığı tereyağı eritilmiş
  • 3 top antep fıstıklı Carte D'Or dondurma
  • 3 yapraklar toplanmış çilekli Carte D'Or dondurma
  • 1 Milföy hamurunu cetvel yardımıyla istediğiniz boyda 12 adet diktörtgen şeklinde kesin.
  • 2 Üzerlerine 2 çorba kaşığı erimiş tereyağı sürüp önceden ısıtılmış 180°C’lik fırında 15 dakika veya çıtır olana kadar pişirin.
  • 3 Antep fıstıklı ve çilekli dondurmayı top top yaparak, çıtır milföyün üzerine bir çilekli, bir Antep fıstıklı olacak şekilde damalı desende yerleştirin, üzerine Antep fıstıklarını serpin.
  • 4 İkinci kat milföyü koyup, pudra şekeri, taze çilek ve Antep fıstığı ile süsleyin.