Skip to content

Karamelli Brownie

Karamelle lezzetlenen browni, dondurmayla tamamlanıyor.
  • Zorluk Seviyesi

  • Hazırlık Zamanı

    mins
  • Servis Edilir

    elalem
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 200 gram bitter çikolata
  • 1 paket Carte D'Or şekerli vanilin
  • 1 tutam tuz
  • 1 Bitter çikolatayı eritip browni’nin tüm malzemesiyle birlikte, hamur iyice parlayana kadar karıştırın.
  • 2 Yağlı kağıt kapladığınız fırın kabına dökün. Küçük bir tencerede şeker ve suyu orta ateşte, karıştırmadan pişirin.
  • 3 Altın rengi aldığında, dikkatlice krema ve tereyağını ekleyin ve hızlıca karıştırın. Bir parça folyonun üzerine dökerek buzlukta karamel sertleşinceye kadar soğutun.
  • 4 Sertleşen karameli tezgaha vurarak parçalara ayırın ve browni hamuruna saplayın. Önceden ısıtılmış 180ºC’lik fırında 20 dakika pişirin, 20 dakika dinlendirip vanilyalı dondurma ile servis edin.