Skip to content

Şeftali Tatlısı Tarifi

Çocukların meyveyle barışmasını sağlayacak, şeftali sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak şeftali tatlısı, hafifliği ve lezzetiyle beğeni kazanır. Tarçın ile aroma edinen şeftaliler, fırında tüm lezzetini cömertçe açığa çıkarır. Hızla hazırlanan ve pratikliği ile ani misafirler için kurtarıcı olan tarifi, çocuklarınızla beraber yapabilirsiniz. Ailece mutfak saatlerinizi renklendirecek şeftali tatlısı için az malzeme ile bol lezzet çıkarmaya hazır mısınız? Siz de "Bi' tatlılık yapsam..." diye düşünüyor ve görünümüyle sanat eseri gibi tatlılar hazırlamak istiyorsanız bu tarif tam size göre!
  • Zorluk Seviyesi

  • Hazırlık Zamanı

    mins
  • Servis Edilir

    elalem
  • 6-8 adet şeftali
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 avuç cevizin irice kıyılmış içi
  • 1 adet çubuk tarçın
  • Carte D'Or Classic Karamel Balbadem Kaymak
  • 1 Şeftalileri yıkayıp ikiye bölmeli ve çekirdeklerini ayırmalısınız. Çekirdek yuvalarını iyice temizledikten sonra içine pişirme kağıdı serilen fırın kabınızı hazırlayın.
  • 2 Şeftalileri kabuklu kısımları fırın kabına değecek şekilde dizin.
  • 3 Meyvelerin üzerine toz şekeri eşit olarak serpiştirin.
  • 4 Çekirdek yuvalarına irice kıyılmış ceviz içlerini koyduktan sonra fırın kabının içine suyu dökün.
  • 5 Suyun içine bir çubuk tarçını ikiye bölerek bırakmayı unutmayın.
  • 6 Kabın kapağını kapatın veya üstüne folyo sererek kenarlarını kıvırın.
  • 7 Önceden ısıtılmış 200 derece fırında ortalama 35-40 dakika pişirin.
  • 8 Şeftaliler yumuşayınca fırından çıkarın ve tarçın kabuklarını attıktan sonra tatlıyı soğuyana dek dışarıda bekletin.
  • 9 Oda sıcaklığına ulaşan tatlıyı buzdolabının soğutucu kısmına alın.