Skip to content

Çilekli Dondurma Tarifi

Yaz mevsiminin sıcağında çilekli dondurma ile serinlemeye ne dersiniz? Çocuklarınız ile birlikte kolaylıkla hazırlayabileceğiniz tarifin yapımı çok kolay lezzeti ise bambaşka! Damaklarınızı canlandıran, içinizi ferahlatan çilekli dondurma tarifi eşsiz malzemelerin bir araya gelmesi ile etkileyici bir lezzete dönüşür. Günün her anı tadabileceğiniz çilekli dondurma mutluluk sebebiniz olur. Başrol oyuncusunun çilek olduğu tarif, moraliniz bozulduğunda lezzeti ile yardımınıza koşar. Sevdiğiniz süslemeler ile özgün bir dokunuş yapabileceğiniz dondurma tarifinizi sevdikleriniz ile paylaşmanın keyfi ise paha biçilemez! Yaz akşamlarının büyüleyici lezzetini mutlaka denemelisiniz.
  • Zorluk Seviyesi

  • Hazırlık Zamanı

    mins
  • Servis Edilir

    elalem
  • 500 gram orta düşecek çilek
  • 1 paket krem şanti veya soğuk krema
  • 3 çay bardağı şeker veya pudra şekeri
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 çorba kaşığı salep
  • 1 Öncelikle, çilekleri derin dondurucuya koymalı ve yaklaşık 1 saat boyunca donmasını beklemelisiniz.
  • 2 Donmuş çilekleri rondodan püre olana kadar geçirmelisiniz.
  • 3 Farklı bir yerde süt ve krem şantiyi çırpıcı yardımı ile sağlam bir şekilde karıştırmalısınız.
  • 4 Püre haline getirdiğiniz çilekleri bir kaba koyup üzerine süt ve krem şanti karışımı ile şeker ve salebi de eklemelisiniz. Malzemelerin karıştığından emin olana kadar mikser ile çırpmalısınız.
  • 5 Karışımınızı bir borcama ya da çocuklarınızın dondurma kalıplarına dökdükten sonra dondurucuya yerleştirmelisiniz.
  • 6 Bir süre sonra dondurucudan çıkardığınız karışımı dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.