Skip to content

Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi  

Pratik ve hafif tatlılar arasında yer alan tavuk göğsü tatlısı, hem diyet yapanlar hem de hafif tatlı arayanlar için ideal bir tatlı seçeneği oluşturuyor. Enfes tadı ve kıvamı ile iftar sonrasına benzersiz bir lezzet katacak tavuk göğsü, kolayca hazır hale geliyor. Şık bir sunum yardımı ile ramazan sofralarında büyük küçük herkesin favorisi haline gelebilecek tavuk göğsü, deneyimi az olanların bile yapabileceği bir tatlı niteliği taşıyor. Her tatlının olduğu gibi bu tatlının da püf noktaları bulunuyor. Sen de bu püf noktalara dikkat ederek benzersiz bir tatlı yapabilirsin. İşte yapması kolay ve keyifli tavuk göğsü tarifi:

Yalancı Tavuk Göğsü İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ

  • 4 kahve fincanı un (elenmiş olmasına dikkat)

  • 1 yemek kaşığı nişasta

  • 1 paket vanilya

  • 1,5 su bardağı şeker

  • 5 su bardağı süt

  • 2 adet damla sakızı (damla sakızı sevenler için)

Yalancı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsü yapımına tereyağını derin bir tencere içerisinde eriterek başla.

  • Eriyen tereyağının içerisine unu ekleyerek bir çırpıcı yardımı ile yaklaşık 3 dakika karıştır.

  • Şekeri ekle ve biraz daha karıştırmaya devam et.

  • Daha sonra ise sütü ekleyerek karıştırmaya devam et.

  • Ardından nişastayı soğuk suda çözerek tencerenin içerisine ekle.

  • Eğer damla sakızı ile yapacaksan damla sakızlarını toz haline getirip tüm karışımı karıştır.

  • Vanilyayı da ekledikten sonra karışım kıvam alana kadar karıştırmayı bırakmadan sürdür.

  • Yaptığın karışım kıvam aldıktan sonra bir süzgeçten geçirerek yaklaşık on dakika soğumaya bırak.

  • Ardından bir mikser yardımı ile kıvam alması için 2-3 dakika daha karıştırabilirsin. İşte bu kadar. Lezzetli tavuk göğsü tatlın hazır.

Yalancı Tavuk Göğsü Püf Noktaları

Tavuk göğsü yaparken özellikle unun kıvamı önemlidir. Kimse topak topak olmuş bir tatlı yemek istemez. İşte bu yüzden unun topaklanmasını engellemek için çırpma teli kullan. Ayrıca eğer un topaklandıysa ya da çırpma teli ile yoruluyorsan mikser ile de gerekli kıvama getirebilirsin. Bunların yanı sıra unu kavururken kısık ateş kullanman, unun fazla kavrulmasını engelleyecektir. İçerisine koyacağın servis tabaklarını su ile ıslatırsan tatlıyı alırken rahat edersin ve uğraşarak yaptığın tatlının mahvolmasını engellersin. Unutmadan, bu tarz tatlılar ne kadar dinlendirilirse o kadar lezzetli bir kıvam alır.

Yalancı Tavuk Göğsü Servis Önerileri

Tatlını yaptıktan sonra birbirinden lezzetli Carte d'Or seçenekleri ile birlikte sunabilirsin. Süsleme şablonları kullanarak şekil verdiğin tavuk göğsü yanında eşsiz bir Carte d'Or lezzeti iyi gider. Dilersen tart kalıbına dökerek ortasında bir çukur oluşturup meyveli Carte d'Or ile sunabilir, dilersen de çikolata soslu Carte d'Or ile birlikte tüketebilirsin. 

Gerçek ve Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Gerçek ve yalancı tavuk göğsü tatlısı arasındaki en büyük fark, gerçeğinin içinde tavuk göğsü kullanılmasıdır. İlginç ama bir tatlının içerisinde tavuk göğsü kullanılıyor. İnsanoğlu neler yapıyor işte! Gerçek tavuk göğsü tarifi içerisindeki göğüs eti haşlanırken yalancı tavuk göğsü tatlısı içerisinde et yoktur. İçindekiler sayesinde hafif tavuk göğsü tatlısı, her yaştan insanın yiyebileceği, lezzetli bir tatlıdır.