Skip to content

 

Çıtır Çıtır Tel Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Tarifi 

Ramazan ayında kurulan kalabalık ve görkemli sofraların vazgeçilmez son adımı olan tatlılar için hem hafif olup hem de bir şölen haline gelebilecek olan kupta kadayıflı muhallebi tarifi, sütlü tatlılar ile şekerli lezzetlerin birleşiminin en keyifli halidir. Bereketli iftar sofralarında doyasıya yenen yemeklerin ardından içinizi baymayacak bir lezzet arayışında iseniz sizler için hazırlanmış oldukça pratik ve kolay tel kadayıflı muhallebi tatlısı tarifini mutlaka denemelisiniz. Şık kuplar içerisinde servis edebileceğiniz çıtır kadayıflı muhallebi, porsiyonları ile de sizleri mutlu edecek tatlıların başında gelir. 

Tereyağında nar gibi kavrulmuş çıtır çıtır tel kadayıfın oluşturduğu taban üzerine mis gibi yumuşacık kıvamı ile gelen bembeyaz muhallebinin narince buluşması dillere destan bir tat oluşturur. Büyük küçük herkesin favorisi olan bu muhteşem tatlı hem sıcak hem de soğuk şekilde tüketilebilir. Her iki durumda da damaklara ayrı bir lezzet sunan ve unutulmaz bir keyif yaşatan tel kadayıflı muhallebi tarifi kolay ve tam ölçüsü ile hazırlanmış olup sizlerle buluşmayı bekliyor. Haydi hemen kadayıflı muhallebi yapımına geçelim.

Kadayıflı Muhallebi Malzemeleri 

  • 500 gram tel kadayıf

  • 4 yemek kaşığı toz şeker

  • 3 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 su bardağı kırılmış ceviz içi

Muhallebisi için

  • 1 litre süt

  • 1 adet yumurtanın sarısı

  • 3 yemek kaşığı un

  • 3 yemek kaşığı nişasta

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 paket krema

  • 1 paket vanilya

Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Tel kadayıfı küçük parçalar haline gelecek şekilde kırın. 

  • Yanmaz bir tavada tereyağı ve toz şeker ile birlikte karamel rengine ulaşana dek kavurun.

  • İstenen rengi elde ettikten sonra kadayıfın içerisine kırılmış ceviz içini ekleyip bir süre daha kavurmaya devam edin.

  • Muhallebiyi hazırlama aşamasında bir tencereye sütü dökün. 

  • Un, nişasta, şeker, vanilya ve yumurta sarısını süte ekleyin.

  • Karışımı orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin.

  • Muhallebi kıvamını aldıktan sonra ocağın altını kapatın ve muhallebiyi soğumaya bırakın.

  • Muhallebi bir miktar soğuduktan sonra içerisine bir paket kremayı ekleyin.

  • Mikser yardımı ile krema ve muhallebinin pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. 

  • Servis yapacağınız kupların tabanına kadayıftan bir miktar koyun.

  • Kadayıfın üzerine hazırladığınız muhallebiden istediğiniz ölçüde ekleyin.

  • En üste tekrar kadayıftan bir miktar daha ekleyerek kapanışı yapın. 

Kadayıflı Muhallebi Sunum Önerisi 

Kuplarda servis edeceğiniz çıtır kadayıflı muhallebinizin üst kısmını dilediğiniz meyve dilimleri ile süsleyip lezzetini katlayabilirsiniz. Kadayıflı muhallebi krem şantili olmasına rağmen kalori olarak sıkıntı oluşturmaz. Kadayıflı muhallebi kalorisi 1 orta boy servis ya da 1 kup için 199 kaloridir.

Sanat eseri gibi tatlılar servis etmek için büyük hazırlıklara gerek yok, Carte d’Or varsa zaten hazırsınız.