Skip to content

Tel Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Tarifi

Hem pratikliği hem de hafifliğiyle sevilerek tüketilen sütlü tatlılardan biri olan muhallebi, çıtır çıtır kadayıfla buluşunca eşsiz bir lezzete dönüşüyor. Özellikle Ramazan ayındaki iftar sofralarını zenginleştiren kadayıflı muhallebi tatlısı, sütlü tatlı sevenlerin vazgeçilmezleri arasına giriyor. Birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşmanın en üst seviyede yaşandığı Ramazan ayında sevdiklerine zevkle servis edebileceğin tel kadayıflı muhallebi tatlısı ile onlara tatlı sürprizler yapabilir, bu eşsiz lezzetle tanışmalarını sağlayabilirsin. Hazırlanışı oldukça zevkli ve kolay olan kadayıflı muhallebi krem şantili, şık ve estetik görünümüyle de seni kendine aşık edecek. Özel davet sofraları için hazırladığın menüne bu eşsiz tatlıyı dahil edebilir, zarif bir şekilde konuklarına sunabilirsin. Damaklarda iz bırakan bu lezzet şölenini şimdi denemeye ne dersin? Hazırsan, kadayıflı muhallebi tarifi yapımına hemen başlayalım.

Kadayıflı Muhallebi Malzemeleri

  • 300 gram tel kadayıf

  • 1 su bardağı ceviz

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebisi için

  • 5 su bardağı süt

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 2 yemek kaşığı nişasta

  • 1 paket krem şanti

  • 1 paket vanilya

Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır?

Kadayıflı muhallebi tarifi kolay bir şekilde hazırlayabileceğin tatlılar arasında yer alıyor. Lezzetli ve besleyici bir tatlı olan kadayıflı muhallebi kalori açısından da düşük sayılabilir. Bir porsiyon tatlı 199 kalori içeriyor. Bu kısa bilgilerden sonra şimdi tatlının yapımına geçebiliriz. 

  • Tercihen teflon bir tava içerisine 2 yemek kaşığı tereyağını koy ve üzerine tel kadayıflarını ilave et.

  • Tel kadayıfları tahta bir kaşıkla karıştırarak rengi koyulaşana kadar güzelce kavur. Kavurma işlemi sırasında kadayıfların yanmamasına özen göstermelisin.

  • Rengi koyulaşan kadayıfların içerisine 3 yemek kaşığı toz şekeri ve blender'dan geçirdiğin ceviz parçacıklarını ekle.1-2 dakika daha tüm malzemeyi karıştırarak kavurma işlemine devam edebilirsin.

  • Tel kadayıf, toz şeker ve cevizler homojen bir kıvama geldiğinde ocağın altını kapat ve soğuması için oda sıcaklığında beklet.

  • Muhallebinin yapılışı için; geniş bir tencereyi alıp ve içerisine 5 su bardağı soğuk sütü boşalt.

  • 1 su bardağı şeker, un ve nişastayı sütün içerisine ilave ederek ocağın altını aç.

  • 1 paket vanilyayı da karışma ekleyerek ve sürekli karıştırarak muhallebinin kıvam almasını sağlamalısın.

  • Muhallebinin üzerinin göz göz olduğunu gördüğünde tencereyi ocaktan al ve oda sıcaklığında bir süre ılıması için beklet.

  • Ilık hale gelen muhallebinin içerisine bir paket krem şanti ilave edip ve mikser yardımıyla iyice karıştır.

  • Arzuya göre dikdörtgen ya da kare bir borcam içerisine kavrulmuş cevizli tel kadayıfın büyük bir kısmını dökerek eşit bir şekilde yaymalısın. Dilersen kupta kadayıflı muhallebi tatlısı olarak da hazırlayabilirsin. Burada seçim sana kalmış.

  • Oda sıcaklığında soğumaya bıraktığın muhallebiyi, şimdi tel kadayıfların üzerine dökebilirsin. Muhallebinin eşit bir şekilde yayılması için spatula ile üzerini düzeltmeyi ihmal etme.

  • Ayırmış olduğun kavrulmuş tel kadayıfını muhallebinin üstüne eşit bir şekilde serperek son aşamayı tamamlayabilirsin.

  • İstenilen kıvama gelmesi için en az 2 saat buzdolabında bekletmelisin.Hazırladığın çıtır kadayıflı muhallebi tatlsını dilimleyerek soğuk olarak servis yapabilirsin.

Kadayıflı Muhallebi Servis Önerisi

Buzdolabında beklettiğin tel kadayıflı muhallebi tatlısının lezzetini artırmak ve iftar sofralarını zenginleştirmek istiyorsan, en seçkin malzemelerin bir araya geldiği Carte d’Or Selection ile birlikte servis edebilir, sevdiklerini gerçek meyve ve çikolata taneciklerinin lezzetiyle buluşturabilirsin.