Skip to content

 

Pastane Usulü Şekerpare Tarifi 

Pastane usulü şekerpare, benzersiz lezzeti ve damakta dağılan yapısıyla Ramazan sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alır. Hafif bir tatlı olması sayesinde hem iftardan sonra ana tatlı olarak hem de sahur saatinde ağzını tatlandırmak amacıyla tercih edilebileceğin pastane usulü şekerpare, ev imkanlarıyla da kolay bir şekilde hazırlanabilir. Evinde son derece lezzetli pastane şekerpare tatlısı hazırlayabilmen için, sadece birkaç küçük adımı takip etmen yeterlidir. Peki pastane usulü şekerpare tarifi nasıldır, şekerpare tatlısı evde en kolay şekilde nasıl yapılır, biliyor musun? İşte son derece kısa bir sürede birbirinden basit adımlarla uygulayabileceğin ve Ramazan'ı daha da keyifli ve lezzetli bir hale getirecek en kolay tarif... 

Pastane Usulü Şekerpare Tarifi Malzemeleri

İrmikli ya da irmiksiz pastane usulü şekerpare yapabilmen için aşağıdaki malzemeleri temin etmen yeterlidir.

  • 6 çay bardağı un,

  • 1 yemek kaşığı margarin,

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri,

  • 1 paket vanilya,

  • 2 orta boy yumurta,

  • 6 çay bardağı su,

  • 6 çay bardağı toz şeker,

  • 1 dilim limon

  • 1 çay bardağı irmik (tercihen)

Pastane Usulü Şekerpare Nasıl Yapılır?

Pastane usulü şekerpare yapabilmek için ilk olarak şekerpareyi, sonra şerbetini hazırlaman gerekir. Yukarıdaki malzemeleri edindikten sonra aşağıdaki pastane usulü şekerpare tarifi adımlarını uygulayarak sen de kendi tatlını kolayca yapabilirsin.

  • Margarin, pudra şekeri, vanilya ve 1 yumurtayı geniş bir yoğurma kabına dökerek güzelce yoğur. Eğer tatlının irmikli olmasını istiyorsan, irmiği de bu aşamada karışımına dökebilirsin.

  • Tüm malzemeler birbirine iyice karıştıktan sonra unu yavaş yavaş dökerek karışıma ekle ve yoğurmaya devam et.

  • Elde ettiğin karışım iyice yoğunlaştığında, küçük parçalar halinde kopararak şekerpare şeklini ver ve bir tepsiye teker teker diz.

  • İkinci yumurtanın sadece sarısını şekerparelerinin üzerine küçük bir fırçayla sür.

  • Şekerparelerinin üzerini çatalla hafifçe çizerek tepsini fırına ver.

İşte bu kadar basit! Şekerparelerin fırında pişerken, sen de şerbetini hazırlamaya başlayabilirsin.

Pastane Usulü Şekerpare Şerbeti Hazırlanışı

Şekerpare şerbetini hazırlamak, son derece kolay bir işlemdir. 6 çay bardağı şeker ve 6 çay bardağı suyu karıştırıp kısık ateşte kaynamaya bırak. 6-7 dakika sonra karışıma limonunu sık ve kaynadıktan sonra şerbetinin altını kapatarak soğumasını bekle. Şerbetin hazır oldu bile! 

Pastane Usulü Şekerpare Nasıl Yapılır Püf Noktası

Pastane usulü şekerpare yapımının en önemli püf noktası, kızarmış şekerparelerle şerbeti doğru zamanda ve doğru ısıda bir araya getirmektir. Tepsiyi fırından çıkardıktan kısa bir süre sonra, şekerpareler henüz soğumadan şerbeti dökmen gerekir. Ancak sıcak şerbet şekerparelerin dağılmasına yol açabileceği için şerbetin de yeterince soğuduğundan emin olman önerilir.  

Pastane Usulü Şekerpare Sunumu

Dilersen en seçkin malzemelerin bir araya geldiği Carte d'Or ürünlerine de sofranda yer verebilir ve şekerparelerinin lezzetini kelimenin tam anlamıyla zirveye çıkarabilirsin!