Skip to content

 

Köstebek Pasta Tarifi

Gerek yağ gerek şeker oranıyla diyet yapan kişiler için hafif bir kaçamak noktası olarak görülen köstebek pasta, büyük küçük demeden her yaştan insanın kalbinde taht kurmuş lezzetlerin başında geliyor. İçerisinde gömülü rengarenk enfes dondurması ile hem göze hem de mideye hitap eden bu eşsiz lezzet bir adım ötede seni bekliyor. 

Özellikle çocuklar için son derece besleyici bir lezzet olan dondurmalı köstebek pastayı ramazan ayında oruç tutan sevdiklerine zevkle hazırlayabilir, eşsiz lezzeti sayesinde konuklarını gönül rahatlığıyla ağırlayabilirsin. Birlik, beraberlik, empati ve dayanışmanın en çok hissedildiği ramazanda bu lezzetle mutlaka tanışmalısın.

Köstebek Pasta Malzemeleri

  • 3 adet L boy yumurta

  • 2,5 kahve fincanı şeker (Türk kahvesi fincanı)

  • 1 kahve fincanı sıvı yağ

  • 1 kahve fincanı süt

  • 3,5 kahve fincanı un

  • 3 çorba kaşığı kakao

  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

İçi için: 

  • 3 adet muz 

  • 2 paket toz krem şanti 

  • 1,5 su bardağı soğuk süt 


Köstebek Pasta Nasıl Yapılır?

  • İlk önce yumurtaları geniş bir kapta mikser yardımıyla 3 dakika süreyle çırpmaya başla. Hemen ardından şeker ve vanilyayı da ekleyerek karışım köpük haline gelene kadar çırpma işlemine devam et.

  • Köpük köpük olan karışıma süt ve sıvı yağı ilave ederek homojen oluncaya kadar karıştır.

  • Kakao, un ve kabartma tozunu bir kapta karıştırdıktan sonra hazırladığın karışıma ilave et ve spatula yardımıyla karıştır. 

  • Kelepçeli bir kalıbın tabanına yağlı kâğıt ser ve karışımı bu kalıba dikkatlice dök. 180 derecede ısıttığın fırında yaklaşık 40 dakika pişir.

  • Süre bitiminde kekin içerisine bir çatal veya bıçak batırarak pişip pişmediği kontrol etmelisin. Biraz daha pişmeye ihtiyacı varsa üzerini alüminyum folyo ile kapatarak kontrollü şekilde pişirmeye devam edebilirsin.

  • Pastanın kremasını hazırlamak için 2 paket toz krem şantiyi ve 1,5 su bardağı soğuk sütü bir kabın içine boşaltın, beraber 2-3 dakika çırpın. 

  • Soğumuş olan kekin içini, kenarlarını ve tabanını bir işaret parmağı kalınlığında olacak şekilde, kekin dış hattına zarar vermeden dikkatlice oymalısın.

  • Oymuş olduğun kekin tabanına önce kabukları soyulmuş muzları yerleştir. 

  • Daha sonra hazırladığın kremayı bir kaşık yardımıyla koyarak yay. Dilersen damla çikolata da ekleyebilirsin. 

  • Daha önce oyduğun keki bir rondodan geçirerek pastanın üzerini bu keklerle süsle. 

  • Hazırladığın köstebek pastasını buzdolabının derin dondurucu bölmesinde en az 3-4 saat beklettikten sonra servis edebilirsin.

Köstebek Pasta Nasıl Servis Edilir?

Köstebek pasta yapımının püf noktaları arasında en önemli noktalarından biri de sunumdur. Özenle hazırladığın köstebek pasta servisini; en seçkin malzemelerin bir araya geldiği Carte d’Or’un lezzetli dünyasındaki tatlarla zenginleştirebilirsin. Bi tatlılık yap ve Carte d’Or’un uzman ellerinde sanat eserine dönüşen lezzetleriyle hemen tanış. En özel ve güzel iftar sofraları için büyük hazırlıklara gerek yok. Çünkü Carte d’Or varsa zaten hazırsın!

Köstebek Pasta Nasıl Süslenir?

Şahane bir lezzet olan köstebek pasta, kakaolu kek ve Carte d’Or ile birleşince bambaşka bir lezzete dönüşüyor. Peki bu lezzeti ikiye katlamak ister misin? Heyecanla hazırladığın köstebek pastanı daha da estetik bir görünüme kavuşturmak için üzerine dondurulmuş meyve parçaları, taze meyve dilimleri ya da beyaz çikolata ile süsleyebilir, bu tatlının lezzeti kadar görselliğini de öne çıkarabilirsin.