Skip to content

Kolay Tiramisu Tarifi

Damaklarda iz bırakan eşsiz lezzeti ve pratik yapımıyla en sevilen pastalardan biri olan tiramisu nasıl yapılır öğrenmek ister misin?  Bir İtalyan tatlısı olan tiramisu, ana malzemesi olan labne ve kahvenin nefis tatlarının birleşimiyle hazırlanıyor. Hafif ve serinletici bir tatlı olmasından dolayı herkesin damak tadına hitap eden tiramisu, özel davet ve iftar sofralarının da baş tacı oluyor. Birlik, beraberlik ve dayanışma atmosferinin en yoğun yaşandığı Ramazan ayında, sevdiklerine hazırlayacağın özel sofralara çok yakışan tiramisu tatlısını kolayca hazırlayabilir, ailenle birlikte yaptığın hoş sohbetler eşliğinde afiyetle tüketebilirsin. Üstelik evinde her zaman bulunan malzemelerle kolayca yapabileceğin tiramisu tatlısını hazırlamaya ne dersin? Tiramisu tarifi için ilk önce tiramisu malzemeleri nelermiş onu öğrenelim.

Tiramisu Tarifi Malzemeleri

  • 1 adet hazır satılan pandispanya keki (Marketlerden temin edebilirsin)

  • 2-3 yemek kaşığı kakao (Tercihe göre artırılabilir.)

  • 200 gram labne peyniri (1 paket)

  • 2,5 su bardağı süt

  • 3 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme dolu)

  • 3 yemek kaşığı un (tepeleme dolu)

  • 1 adet yumurta

  • Yarım su bardağı sıcak su

  • 3’ü 1 arada hazır kahve

Tiramisu Kreması- Tiramisu Muhallebisi Nasıl Yapılır?

  • Tiramisu muhallebisi hazırlamak için geniş bir kabın içerisinde yumurta, şeker, süt ve unu koyulur ve iyice çırpılır.

  • Hazırladığın karışımın kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam etmelisin. Böylece orijinal tiramisu kreması ile çok benzeyen bir karışım elde edebilirsin.

  • Kıvam alan muhallebiyi ocaktan alıp, ılıması için oda sıcaklığında bekletmelisin.

  • Yaklaşık 10-15 dakika soğuması için beklettiğin ılık muhallebinin içerisine bir paket labne peynirini ilave ederek bir mikser yardımıyla tekrar çırp.

  • Hemen ardından bir kâse içerisinde sıcak suda hazır kahveyi çözdür ve soğuması için bir süre beklet.

  • Pandispanya kekinin bir katını servis tabağına al ve hazırladığın kahvenin yarısını kullanarak eşit bir şekilde ıslanmasını sağla.

  • Islattığın kekin tabanın üzerine muhallebinin yarısı ekle ve pandispanya kekinin diğer katını ıslat.

  • Kalan kremayı pastanın üstüne dök ve kekin kenarları dahil olmak üzere özenle kapat.

  • Son olarak pastanın üzerine bir süzgeç yardımıyla kakao serperek tiramisuyu buzdolabına kaldırabilirsin.

  • Tiramisuyu buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek ailene ve misafirlerine gönül rahatlığı ile servis edebilirsin.

Tiramisu Yapmanın Püf Noktaları

  • Labneli tiramisu için gerekli olan pandispanya kekini kendi mutfağında da kolayca hazırlayabilirsin.

  • Hazırladığın tiramisunun görsellik açısından daha güzel görünmesini istiyorsan pastanın üzerine desen, figür ve çeşitli şekilleri yapmayı deneyebilirsin. 

Tiramisu Süsleme ve Servis Önerisi

Tiramisu nasıl süslenir diye merak mı ediyorsun? O halde, buzdolabında yeterince soğuttuğun tiramisuyu ailene ve özel misafirlerine sunarken, bi tatlılık yap ve Carte d'Or Classic Karamel Balbadem Kaymak ile birlikte servis et. Balbadem ve karamelin mükemmel uyumunu, bol sütlü klasik kaymak tadı ile birleştiren Carte d'Or Classic, iftar sofralarını şölene çevirmeye devam ediyor. Her damak tadına hitap eden lezzetleri, kaliteden ödün vermeden sunmaya devam eden Carte d'Or varsa zaten hazırsın!