Skip to content

 

Tam Kıvamında Gelin Pastası Tarifi

Ramazan ayında tüm aileyi bir araya getirecek, sanat eseri gibi tatlılar sofranı şenlendirir. Ramazan sofralarında yer alan yemeklerin yarattığı ağırlığı, hafif tadı ile yumuşatan gelin pastası, isminin güzelliği ile de dikkat çeker. En seçkin malzemelerin bir araya geldiği gelin pastasının meşhur Carte d'Or Classic Kaymak ile sunumu, bu lezzetin en az tadı kadar büyüleyici görünmesine neden olur. Akşamları hararetini alan çay ikramının yanında gelin pastası damağını canlandırır. Pratik yapımı ile tercih edilen gelin pastası kakaolu ya da sade olarak da yapılır. Tam kıvamında bir gelin pastasi tarifi Ramazan ayında sofrana farklılık katar. İftarın en mutlu anlarını yaşamanı sağlayan pratik gelin pastası enfes tadı ile unutamayacağın tatlılar arasında bulunarak sofrandan eksik olmaz. 

Gelin Pastası Tarifi Malzemeler

Gelin pastası yapılışı 20, pişirme süresi 30 dakika süren oldukça kolay bir tatlı olarak bilinir. İftar sofralarını renklendiren, hafif tadı ile rahatlamanı sağlayan gelin pastasını mutfağında bulunan malzemeler ile kolay bir şekilde yapabilirsin.    

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 su bardağı un

  • 4 adet yumurta 

Islatmak için;

  • 1,5 su bardağı soğuk süt

Gelin Pastası Tarifi Muhallebisi için;

  • 1 paket krem şanti

  • 2,5 yemek kaşığı nişasta 

  • 1 litre süt

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 3 yemek kaşığı un

Üzerinin Süslemesi için;

  • 50 gram fındık içi

  • 3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi

Gelin Pastası Tarifi Püf Noktası 

Kekinin iyi bir şekilde kabarması için yumurta ve şekeri mikser yardımı ile köpürene kadar çırpmalısın. Kekinin istediğin gibi kabarması için öncelikle kalıbının kenarlarını yağlamalısın. Böylece, kekin pişerken kenarlara tutunamayacağı için ortası kabarırken kenarları basık bir görüntü oluşabilir. Kenarları yağlanmadığında ise kek kenarlara tutunacağı için daha eşit bir kabarma gerçekleşir. Ancak bu durumda kekin kalıba yapışır ve tabağa yerleştirmen zorlaşır. Gelin pastasının üst süslemesini damak tadına göre çeşitlendirebilirsin. Hindistan cevizi ve kırık fındık parçaları ile tatlandırabileceğin gibi toz Antep fıstığı ile de süsleyebilirsin. Nişastalı gelin pastasını Carte d'Or Classic Karamel Balbadem Kaymak ile sunarak tadına tat katıp keyifli bir şekilde yiyebilirsin. 

Gelin Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tatlının kekini hazırlamak için öncelikle yumurtaları kırıp üzerine toz şekeri ekle. Karışım köpüklü bir kıvama gelene kadar, yaklaşık 4-5 dakika boyunca mikser yardımı ile çırp. 

  2. Karışıma un, kabartma tozu ve toz vanilin ekleyerek, mikser ile 3 dakika daha karıştır. 

  3. Hazırladığın kek karışımını önceden yağladığın ısıya dayanıklı kalıba dök. Kalıbı önceden 170 dereceye getirilmiş fırına koyarak yaklaşık 30 dakika pişirmeye bırak. Pişirme sırasında ara ara kontrol etmeyi unutma!  

  4. Pişen keki fırından çıkararak soğumaya bırak. 

  5. Kek tamamen soğuduktan sonra üstüne soğuk sütü dök. Daha sonra kekin sütü çekmesi için yaklaşık 20 dakika kadar bir kenarda beklet. 

  6. Tatlının muhallebisi için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alarak çırpıcı ile güzel bir şekilde çırp. 

  7. Ocağın altını açıp sürekli karıştırarak kaynayana dek pişir. Kaynamaya başlayıp boza gibi koyu bir kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapat. 

  8. Muhallebi ılınmaya başladıktan sonra içerisine toz krem şantiyi ilave edip mikser yardımı ile 3-4 dakika kadar karıştır. 

  9. Sütü tamamen çeken kekin üzerine muhallebiyi yay ve streçle kapatıp bir gece buzdolabında beklet.


Gelin Pastası Tarifi Servis Önerisi 

Pastanı yaptıktan sonra ertesi gün Hindistan cevizi ve fındık ile kaplayıp Carte d'Or Classic Kaymak ile servis edebilirsin.