Skip to content

 

Evde Kolay Tiramisu Tarifi

İtalya kökenli tatlı olan tiramisu, tüm dünya tarafından sevilerek tüketilir. Hafifliğinin yanı sıra enfes görünümü ile iştah kabartan sütlü tatlı, kahve aromasıyla çay saatlerinizi daha lezzetli hale getirir. Aynı zamanda iftar sofraları için de ideal bir seçenek olan tiramisu ile iftar sonrası çay keyfinize keyif katabilir, misafirlerinizin damaklarında kalıcı bir lezzet bırakabilirsiniz. Hazırlığı oldukça kolay ve yapımı da pratik olan tiramisu tarifi ile iftar sofralarınızı süsleyebilir, birlik ve beraberlik duygusunun tavan yaptığı ramazan ayına özel bir ikram sunabilirsiniz. İtalya’ya özgü orijinal tiramisu tatlısı “mascarpone” denilen bir peynir çeşidi ve kedidili adı verilen bisküvi çeşidi kullanılarak yapılır. Evde kolay tiramisu tarifi için ise mascarpone peyniri yerine labne ve kedi dili bisküvisi yerine ise hazır kek kullanılır. İşte, size özel adım adım labneli tiramisu yapımı ve kullanmanız gereken tiramisu malzemeleri...

Tiramisu Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler

Kek için;

  • İki katlı pasta tabanına sahip hazır pasta keki

  • 1 su bardağı sıcak su (200 ml)

  • 1 yemek kaşığı granül kahve (10 gr)

  • 1 tatlı kaşığı toz şeker ( 5 gr)

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt (400 ml)

  • 200 gram labne peyniri

  • 5 yemek kaşığı toz şeker (50 gr)

  • 3 yemek kaşığı un (30 gr)

  • 1 adet yumurta sarısı

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı kakao (20gr)

Tiramisu Nasıl Yapılır?

  • Tiramisu için öncelikle tiramisu kreması hazırlayın ve soğumaya bırakın.

  • Islak bir yapıya sahip olan tiramisu kekini ıslatmak için derin bir kâse içerisine 1 su bardağı sıcak su alın ve 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı granül kahve ekleyerek şeker ve kahve tamamen eriyinceye kadar karıştırın.

  • Bir kenara soğuması için bıraktığınız kremanın içine labne peyniri ekleyin ve mikser ya da çatal yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.

  • Tiramisuyu servis etmek için kullanacağınız yayvan bir servis tabağına hazır kekin bir katını taban olarak yerleştirin.

  • Hazırladığınız şekerli kahveli suyun yarısı ile kekin üzerini ıslatın.

  • Islanan kekin üzerine hazırladığınız tiramisu kremasının yarısını yayın.

  • Hazır pastanın diğer katı ile kremanın üzerini örtün ve kalan kahveli şekerli su ile pastanın üzerini ıslatın.

  • Kalan tiramisu kremasını pastanın üzerini tamamen kaplayacak şekilde yayın.

  • Üzerine kakao ekin ve dinlenmesi için tiramisuyu buzdolabına kaldırın.

Tiramisu Kreması - Muhallebisi Nasıl Yapılıyor?

  • Tiramisu muhallebisi için derin bir tencereye toz şeker, süt, un ve yumurtayı alın.

  • Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve tencereyi ocağa koyarak altını yakın. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı elde edinceye kadar pişirin.

  • Kaynamaya başlayan muhallebinin altını kısın ve birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.

  • Pişen kremayı tiramisu tatlısı hazırlamak için soğumaya bırakın.

Tiramisu Yapmanın Püf Noktaları

  • Tiramisuya kendine özgü enfes görünümü veren üzerindeki kakaodur. Kakaonun istediğiniz gibi durması için kekin üzerine sürdüğünüz kremanın soğumasını beklemelisiniz. Soğumadan kakao eklerseniz kakao ıslanır ve istenilen kadife görünüm sağlanamaz.

  • Tiramisunun kremasına labne peyniri eklemeden önce, kremanın oda sıcaklığında ılımasını beklemelisiniz. Aksi halde peynirler topaklanır ve kremada pütür pütür görünüm oluşturur.

  • Hazır kek yerine dilerseniz kendiniz iki adet pandispanya hazırlayabilirsiniz.

Tiramisu Süsleme ve Servis Önerisi

Tiramisuyu hazırladınız ve sıra geldi süslemesine, peki tiramisu nasıl süslenir? Tiramisuyu çilek parçaları ve Carte d'Or ürünleriyle büyük hazırlıklara gerek duymaksızın kolayca servis edebilirsiniz. Sanat eseri gibi tatlılar hazırlamak için en seçkin malzemelerin bir araya geldiği Carte d'Or en büyük yardımcınız.